Toppturer i Nord-Norge

Bilder lyver ikke - vårskiturer i Nord-Norge er i verdensklasse! Strømmen av skiturister fra hele verden er nesten overveldende og de store klassiske turene som Tafeltind og Storgalten i Lyngen kan fort få flere hundre besøkende på en dag eller to. Vi er godt kjent og finner oftest usporet snø likevel!

[expand title="Meld på her"]

Fra dato til dato

Antall deltakere du vil melde på

Har du eget kameratredningsutstyr (hvis ja, kryss av)?

Melding

Ditt navn (påkrevet)

E-post (påkrevet)

Din postadresse (påkrevet)

[/expand]


PRAKTISK INFO
Pris/dag: 

Be om pris. 4-6 deltakere per guide.

Sesong:

Mars, april, mai.

Nivå:

Vi skreddersyr lengde og varighet på turene etter ditt ønske, enten du er nybegynner, litt erfaren eller viderekommen.

Dato:

Kontakt oss for dato.

Utstyr:

Alpine turski (randonee), telemark eller splitboard, med tilpassede feller. 30-40 L sekk. Kameratredningsutstyr snøskredredning er inkludert i pris på alle våre guidede turer, toppturkurs og skredkurs.


Noen klassikerturer i nord:

Russelvfjellet

Helt på nordspissen av Lyngenhalvøya, i Nord-Lengangen, ligger Russelvfjellet. Her er det værhardt, og snøen kan variere, men "the scenery" er ubeskrivelig flott!

Tafeltind

Tafeltind er kanskje den mest populære skituren i Lyngen, der man tar seg oppover den lange Koppangsbreen som er omgitt av dramatisk tindelandskap. På bildet vises nabofjellet til Tafeltind - Store Lenangstind - som man får nyte synet av i to timer på vei innover breen.

Ellendalstinden og Steinsdalsbreen

Den sørlige delen av Lyngenhalvøya har vesentlig mindre skitraffikk enn den nordlige delen. Grunnen er enkel: noe lengre transportettapper og ikke like mye "fjordview", men tindelandskapet er kanskje enda mer imponerende her!

Sautinden

Lofoten har også svært mange topper å by på - Sautinden er bare en av mange. Landskapet minner litt om Lyngen, men i mye mindre skala. De fleste skitoppene er stort sett mellom 600-700 høydemeter, og stort sett rekker vi to topper på en dag.