Alpine skitraverser i Norge

Som et tilsvar på den populære turen mellom Chamonix og Zermatt, Haute Route, har flerdagsturer med alpine turski bredt om seg også i Norge. I Jotunheimen overnatter vi på de tradisjonelle turisthyttene, i Lyngen pakker vi lett med telt, og i Nærøyfjorden overnatter vi på privat hytte. Er du lysten på mange høydemeter over flere dager - med ett mål for øye - da er dette noe for deg!

[expand title="Meld på her"]

Fra dato til dato

Antall deltakere du vil melde på

Har du eget kameratredningsutstyr (hvis ja, kryss av)?

Melding

Ditt navn (påkrevet)

E-post (påkrevet)

Din postadresse (påkrevet)

[/expand]


PRAKTISK INFO
Pris: 

Be om pris.

Sesong:

Mars, april og mai.

Nivå:

Fra middels til svært krevende.

Dato:

Kontakt oss for dato.

Utstyr:

Lette alpine turski (randonee) eller lette telemarkski. Splittboard kan nyttes i enkelte tilfeller. Kameratredningsutstyr kan leies for 50,- dag/del.


Alpine skitraverser vi guider i Norge:

Rosendalsalpene rundt

Denne turen har mange varianter avhengig av snøforhold og dine ønsker. De lengre og krevende variantene kan fort trenge en overnatting. Den magiske Bjørndalstraversen som ruver over Rosendal er velkjent, men flere klatrepassasjer gjør den utilgjengelig for de fleste - ihvertfall med ski på sekken. Det finnes også en mer alminnelig ski-variant som skulle passe de fleste, Rosendalsalpene rundt, og som tar seg via flere av toppene mellom Bjørndalstind og Melderskin. Kjennetegn: En skikkelig rundtur, med mange mulige varianter!

Høgruta Jotunheimen

Jotunheimen Haute Route er en fem-dagers topptur med overnatting på betjente hytter. Nærmere alpefølelsen kommer man ikke i Norge! Dag 1 starter fra Gjendesheim, via Besshøe til Memurubu. Dag 2 videre til Glitterheim via Surtningssue. Dag 3 går man bokstavelig talt over Norges nest høyeste fjelltopp, Glittertind. Dag 4 starter fra Spiterstulen, videre over Galdhøpiggen til Leirvassbu. Dag 5 bestiges Storebjørn med lang nedkjøring til Krossbu. Kjennetegn: Store distanser i hjertet av Norges fjellheim!

Lyngen på Langs

Lyngen på langs, med telt! Turen er svært avhengig av snøforhold og fysisk form, men regn med minimum 5-8 dager. Fordelen med telt er åpenbar - man kan slå leir hvor som helst. Lett og nøye utvalgt utstyr, samt to mat- og utstyrsdepoter langs ruta, bidrar til at vi skal klare oss med en stor dagstursekk hver (40-50 L). Likevel, denne turen vil alle merke på kroppen - det er mange erfarne fjellfolk som har måttet gi opp i forsøket på å krysse den ikoniske halvøya i nord. Det er en selvfølge at en Lyngen-på-langs-tur går via Nord-Norges høyeste fjell, Jiehkkevárri 1834 moh. Er du sprek og vil ha en utfordring, da er dette noe å vurdere. Kjennetegn: Manndomsprøve fra øverste hylle - høyt, høyt over "Birken".