STORE AUSTABOTNTIND

KLATREFØRING TIL TOPPEN AV STORE AUSTABOTNTIND

Store Austabotntind er av mange omtalt som det flotteste fjellet i Hurrungane!
Store Austabotntind er en kortere klatretopp i Hurrungane og derfor veldig godt egna som oppvarminstur til Store Skagastølstind. Austabotntind er lettere og mindre eksponert, og det er større sjanse for å toppe ut selv i litt "vær". Vi starter omtrent ved bomstasjonen på Tindevegen. Lett fottur opp til vesttoppen, forbi snørenna alle snakker om på High camp, videre til Midtre Austabotntind. Herfra starter klyvingen, først ned i skardet, dertil videre bortover mot snøfeltet som leder opp til toppen av Store Austabotntind. Utsikten fra toppen er en av de bedre i Hurrungane. Det er ikke uten grunn at denne toppen er en av de mest besøkte.
Fjellførerens kvalifikasjoner
Vi har strenge krav til fjellførers formelle utdanning, og på denne turen bruker vi kun internasjonalt godkjente Tindevegledere, eller førere som er under utdanning i Nortind.

BESTILLING OG FORESPØRSEL:

Bestilling eller bare en uforpliktende forespørsel sendes til post@tindeguide.no.

 

PRISER:

1 person: 7500 kr
2 personer: 4000 kr per pers
Alder 12+

SESONG

Mai til September.
Juni, Juli og August er hovedsesong.

 

NIVÅ 4/5 krevende
Turen innebærer lett klyving, med enkelte klatreopptak av grad 2-3. Turen krever ikke at du har klatreerfaring dersom du bruker en kvalifisert guide. Turen innebærer 1000 høydemeter i ulendt terreng. Du må være fjellvant og i normalt god fysisk form.

VARIGHET
Turen har en tidsramme på 7-10 timer tur/retur, fra parkeringen ved Tindevegen.

SE OGSÅ: