STORE SKAGASTØLSTIND

Vår mest populære tur i Hurrungane!
Store Skagastølstind er Norges tredje høyeste fjell med sine 2405 meter over havet. For å nå toppen må man klatre, og sikre seg med tau og kiler. Mange velger å bruke guide på «Storen», også de som har noe klatreerfaring fra før. Dette er en ordentlig fjellklatretur, der selve klatringen ikke nødvendigvis er det vanskeligste. Den største utfordringen for de som velger å gå uten guide er å finne den letteste veien opp. En guidet tur til «Storen» tar mellom 11-14 timer. Dette er en lang tur, og vi starter tidlig på morgenen. Oppmøte er derfor kvelden i forveien, på trappa ved Turtagrø Hotell.
Fjellførerens kvalifikasjoner
Vi har strenge krav til fjellførers formelle utdanning, og på denne turen bruker vi kun internasjonalt godkjente Tindevegledere, eller førere som er under utdanning i Nortind.
SESONG
Mai til September.
Juli og August er hovedsesong.
PRIS
Se bookingkalender.
Det er maks to deltakere per guide.
NIVÅ 5/5 krevende
Turen innebærer klatring på grad 3-4 (lett/moderat vanskelighet), og krever minimalt med klatreerfaring dersom du bruker en kvalifisert guide. Turen innebærer 1600 høydemeter i ulendt terreng. Du må være fjellvant og i normalt god fysisk form.
VARIGHET
Turen har en tidsramme på 10-12 t/r Turtagrø.

BESTILL TUR HER:

Searching Availability...

SE OGSÅ: