Tindeguide AS etablerer guide kontor på Voss

En liten drøm realiseres når vi nå etablerer oss med fjellførarkontor / guidekontor på Voss. Kontoret ligger i den gamle yrkesskolen «Kunsten», like ved Tintrabrua og bare et steinkast fra Voss sentrum og den kommende gondolbanen. I en del av den gamle, nostalgiske trebygningen har vi innredet med kontorfasiliteter, kurslokaler, skiutleie og kajakkhotell. Vi takker eier av bygningen, Voss Bygg og Anlegg, for mulighetene dette gir oss!

Et guidekontor på Voss er en naturlig del av den økende satsingen vår, der lokalene vil være med og forme en helhetlig ramme rundt skreddersydde aktiviteter og kurs til fjells og til vanns, både sommer og vinter. Vi har jo også egen bil med plass til opptil 8 gjester. Gjestene våre kan dermed ta toget til Voss eller hentes direkte på Flesland.

[Artikkelen fortsetter under bildet.]

guidekontor
Skredgeolog og fjellfører i Tindeguide, Steinar Hustoft, åpner guidekontor på Voss og satser for fullt på ski guiding og kurs i Vossafjella. Foto [Brekkenipa]: Tor-Einar Wahl.

Perfekt beliggenhet for et guidekontor på Voss

Guidekontoret på Voss ligger i den gamle yrkesskolen i Gjernesvegen 81, like ved Tintrabrua. Beliggenheten er svært bra, spesielt med tanke på havkajakkpadlingen. Det er 50 meter ned til elva Vosso. -Vi kan bære kajakkene rett ned på elva, for så å padle rett ut på Vangsen. Bedre utgangspunkt for halvdagsturer, kurs og kajakkutleie kunne vi ikke fått. Ved normalt lav vannføring klarer de fleste å padle motstrøms tilbake. Ved høyere vannstand triller vi kajakkene på traller over brua til Prestegardsmoen. Vi kan med dette tilby effektive padleopplevelser, som kan kombineres med jobbmøter og konferanser. Ved heldagsturer laster vi glassfiberkajakkene på tilhengeren og drar til en av perlene i Sognefjorden, i Hardangerfjorden eller til et fjellvann.

Når forholdene tillater det kan vi rigge for isklatring i Bordalsgjelet – gangavstand til stilig isklatring altså.

Utstyrsutleie

Nytt fra vinteren 18/19 er at vi har investert i toppturutstyr (randonee) for utleie. Hele skiparken fra Dynafit kommer da til å fylle den ene veggen inklusive feller, støvler, og staver. Vi har også 12 komplette sett med kameratredningsutstyr fra Arva som står klar til gjester som ikke har eget.

Kurslokaler

Guide kontoret er utstyrt med kursfasiliteter, inklusive lerret og projektor. En stor del av vår virksomhet om vinteren er knyttet til opplæring i snøskred og ferdsel på ski. Selv om kursene er skreddersydd for toppturer på ski og frikjøring med praktisk læring, er det behov for at noe av opplæringen kan holdes innendørs. I tillegg har vi jo også større kursopplegg for bedrifter som Statnett og Statkraft.

Vi gleder oss til å ta i bruk våre egne kurslokaler – her har vi stort kart over Vossafjella fra Sognefjorden i Nord til Folgefonna i sør, nødvendig kursmateriell, og en trivelig atmosfære med «fjell» som gjennomgangstema. Moccamasteren er allerede i drift – velkommen innom !

For små lag og organisasjoner med røtter i fjellsport vil det være mulig låne vårt kontor til å arrangere medlemsmøter.

Guide kontoret på Voss er i ferd med å ta form. Foto: Tindeguide

0 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Previous reading
Ski touring in Rosendal with certified guides
Next reading
Store Skagastølstind med guide