Toppturer i Nord-Norge

Bilder lyver ikke - vårskiturer i Nord-Norge er i verdensklasse! Strømmen av skiturister fra hele verden er nesten overveldende og de store klassiske turene som Tafeltind og Storgalten i Lyngen kan fort få flere hundre besøkende på en dag eller to. Vi er godt kjent og finner oftest usporet snø likevel!

Meld på her

Fra dato til dato

Antall deltakere du vil melde på

Har du eget kameratredningsutstyr (hvis ja, kryss av)?

Melding

Ditt navn (påkrevet)

E-post (påkrevet)

Din postadresse (påkrevet)


PRAKTISK INFO
Pris/dag: 

Be om pris. 4-6 deltakere per guide.

Sesong:

Mars, april, mai.

Nivå:

Vi skreddersyr lengde og varighet på turene etter ditt ønske, enten du er nybegynner, litt erfaren eller viderekommen.

Dato:

Kontakt oss for dato.

Utstyr:

Alpine turski (randonee), telemark eller splitboard, med tilpassede feller. 30-40 L sekk. Kameratredningsutstyr snøskredredning er inkludert i pris på alle våre guidede turer, toppturkurs og skredkurs.


Noen klassikerturer i nord:

Russelvfjellet

Helt på nordspissen av Lyngenhalvøya, i Nord-Lengangen, ligger Russelvfjellet. Her er det værhardt, og snøen kan variere, men "the scenery" er ubeskrivelig flott!

Tafeltind

Tafeltind er kanskje den mest populære skituren i Lyngen, der man tar seg oppover den lange Koppangsbreen som er omgitt av dramatisk tindelandskap. På bildet vises nabofjellet til Tafeltind - Store Lenangstind - som man får nyte synet av i to timer på vei innover breen.

Ellendalstinden og Steinsdalsbreen

Den sørlige delen av Lyngenhalvøya har vesentlig mindre skitraffikk enn den nordlige delen. Grunnen er enkel: noe lengre transportettapper og ikke like mye "fjordview", men tindelandskapet er kanskje enda mer imponerende her!

Sautinden

Lofoten har også svært mange topper å by på - Sautinden er bare en av mange. Landskapet minner litt om Lyngen, men i mye mindre skala. De fleste skitoppene er stort sett mellom 600-700 høydemeter, og stort sett rekker vi to topper på en dag.