Klatreføring på Store Austabotntind (2203 moh).

En av de lettere klatretoppene som kan gjøres i "litt" vær!

Vi starter omtrent ved bomstasjonen på Tindevegen. Lett fottur opp til Vestre topp, forbi snørenna alle snakker om på High camp, videre til Midtre Austabotntind. Herfra starter klyvingen først ned i skardet, videre bortover mot snøfeltet som leder opp til toppen av Store Austabotntind. Utsikten er en av de bedre i Hurrungane. Det er ikke uten grunn at denne toppen er en av de mest besøkte.

Velg ønsket dato og book online nå

Searching Availability...

Inkludert i pris/tur

 • Profesjonell og lokalkjent tindevegleder med 20 års klatreerfaring
 • Alle utgifter til fjellfører
 • Klatresele, hjelm, tau og alt sikringsutstyr
 • Norsk klatrehistorie underveis på turen
 • Du kommer garantert til å lære om geologi og bergarter
 • Transport kan arrangeres for ekstra kost.

Husk ellers mat, drikke og at din forsikring dekker klatring i høyfjellet.

Fjellførerens kvalifikasjoner

Vi har strenge krav til fjellførers formelle utdanning, og på denne turen bruker vi kun internasjonalt godkjente Tindevegledere, eller førere som er under utdanning i Nortind.

NØKKELINFO:

Priser:

1 deltager kr 5000,-

2 deltagere kr 3150,-/deltager

Maks 2 deltagere per guide.

Sesong:

Mai til og med oktober. Tindevegen må være åpna. Turen kan gjennomføres i dårligere vær enn de fleste andre populære toppene i Hurrungane. På våren kan anmarsjen til fortoppen gjøres med ski.

Varighet:

8-10 timer t/r Turtagrø.

Nivå:

Lett/Moderat. Denne turen er vesentlig kortere og har mindre teknisk klatring enn mange av de andre klatrefjellene i Hurrungane. Denne er derfor en populær begynnertur for mange. Store Austabotntind er likefullt en av de absolutte fjell man bør få huket av på lista si. Normalt god fysisk form kreves på denne turen.

Ta kontakt dersom du er usikker på om du har tilstrekkelige ferdigheter/form. Vi tilbyr også et introduksjonskurs på Turtagrø, som ofte taes dagen i forveien (se kurs).

Fjellvant
Utholdende
Klatreerfaring

Fullstendig utstyrsliste finner du her

Når du pakker sekken hjemme før avreise, må du ta med klær og utstyr for vinterforhold. Dagstursekken pakkes endelig kvelden før bestigningen, i samråd med guiden. Utstyr du må ta med:

 • fjellstøvler med kraftig såle
 • vind- og vanntett skallbekledning
 • isolerende genser/jakke
 • ekstra tynn ulltrøye
 • stillongs
 • 1 par varme votter eller hansker + 1 par tynne hansker (til klatringen)
 • lue som kan brukes under hjelm
 • solid nistepakke
 • snacks til å ha i lommen
 • to vannflasker, á 1 liter

Tindeguide låner gratis ut klatresele, hjelm, samt stegjern og isøks dersom det trengs. Vi har selvfølgelig det som trengs av tau, sikringsmidler og annet klatreutstyr. Har du eget utstyr som du kjenner godt, benytt det gjerne.

Er klatringen vanskelig?

Teknisk sett er klatringen ikke veldig vanskelig. Vi har guidet en 11-åring til topps. De fleste anstrenger seg nok mest pga. luftige passasjer.

Dersom det er dårlig værmelding og åpenbart ikke mulig å toppe ut, får vi byttet dag eller pengene tilbake da?

Dersom værmeldingen er så dårlig at fører ikke mener det er forsvarlig å starte på Storen-turen, så vil fører tilby en annen tur/aktivitet. Dersom langtidsværmeldingen også er dårlig, prøver vi å flytte dag dersom det er mulig. Se ellers våre vilkår for påmelding og deltagelse.

1/2 dagsinnføringskurs i klatring?

Innføringskurs i klatring?

Et innføringskurs i klatring kan gjøre turen mer innholdsrik, fordi du vil ha bedre overskudd og mer "roen" når vi starter klatringen. Trolig vil du lære mer av fjellføreren også dersom dere i ro og mak har fiklet med karabinere og kamkiler dagen i forveien.

ANDRE TURER

Turer

Service-Commodity Goods Continuum Business services are a recognisable subset of Economic services, and share their characteristics. The essential difference is that Business are concerned about the building of Service Systems in order to deliver value to their customers and to act in the roles of Service Provider and Service Consumer. Service Specification Most products fall …

TOPPTUR MED GUIDE Bli med en lokalkjent heltidsguide på en topptur skreddersydd for deg og snøforholdene den aktuelle dagen. En topptur med sertifisert guide er lærerikt, det er trygt, og det øker sjansene for at du og din gruppe får den beste skiopplevelsen. Voss er det perfekte utganspunkt for en topptur med guide – fjellbygda …

PRAKTISK INFO Pris:  Pris inkluderer guiding, overnatting m/sengetøy, fjellmiddag, frokost, returtransport. 4-6 deltakere per guide. Fra kr ,- per person (kommer i oktober-18) Varighet: Todagers topptur, med èn overnatting på nyrestaurert stølshytte. Sesong: April og Mai. Åpne turer 2019: 26-28. april 30. april – 2. mai 3-5. mai Nivå: Middels. Terrenget langs ruta er variert og …

PRAKTISK INFO Pris/dag:  Be om pris. 4-6 deltakere per guide. Sesong: Mars, april, mai. Nivå: Vi skreddersyr lengde og varighet på turene etter ditt ønske, enten du er nybegynner, litt erfaren eller viderekommen. Dato: Kontakt oss for dato. Utstyr: Alpine turski (randonee), telemark eller splitboard, med tilpassede feller. 30-40 L sekk. Kameratredningsutstyr snøskredredning er inkludert i …

PRAKTISK INFO Pris:  Be om pris. Sesong: Mars, april og mai. Nivå: Fra middels til svært krevende. Dato: Kontakt oss for dato. Utstyr: Lette alpine turski (randonee) eller lette telemarkski. Splittboard kan nyttes i enkelte tilfeller. Kameratredningsutstyr kan leies for 50,- dag/del.

PRAKTISK INFO Pris:  Kr 999,- deltaker/dag. Guide og skredutstyr inkludert i pris. Sesong: Januar – April Nivå: Nybegynner til ekspert. Dagen tilpasses etter dine ønsker og ferdighet. Dato: Kontakt oss for dato. Varighet: 6-7 timer Utstyr: Alpinski med gåfunksjon, telemark eller splitboard, feller og 20-40 L sekk.