Klatreføring over Skagastølsryggen

Kanskje norges råeste klatretur i høyfjellet!

Start fra Turtagrø, via hele ryggen fra Nordre Skagastølstind til Store Skagastølstind. På denne dagsturen bestiger vi hele 5 topper over 2000 moh.

 • Nordre Skagastølstind (2167 moh)
 • Skagastølsnebbet (2222 moh)
 • Midtre Skagastølstind (2284 moh)
 • Vetle Skagastølstind (2340 moh)
 • Store Skagastølstind (2405 moh)

Taumetoden som benyttes mest på denne turen kalles korttauing, som gir mulighet for at guide og gjest kan bevege seg raskt og sikkert i eksponert terreng. I V-skardet er det vanlig klatremetode med 2-3 kortere taulengder. Dette er en lang tur med få steder å returnere, og for at vi skal føre denne turen kreves svært gode vær- og føreforhold. Det er maks en gjest per guide på Skagastølsryggen.

Velg ønsket dato og book online

Searching Availability...

Inkludert i pris/tur

 • Profesjonell og lokalkjent tindevegleder med 20 års klatreerfaring
 • Alle utgifter til fjellfører
 • Klatresele, hjelm, tau og alt sikringsutstyr
 • Norsk klatrehistorie underveis på turen
 • Du kommer garantert til å lære om geologi og bergarter
 • Transport kan arrangeres for ekstra kost.

Husk ellers mat, drikke og at din forsikring dekker klatring i høyfjellet.

Fjellførerens kvalifikasjoner

Vi har strenge krav til fjellførers formelle utdanning, og på denne turen bruker vi kun internasjonalt godkjente Tindevegledere, eller førere som er under utdanning i Nortind.

NØKKELINFO

Priser:

1 deltager kr 6990,-

Maks 1 deltager per guide.

Sesong:

Mai til og med september. Hovedsesong er fra ca. 1. juli - 15. august.

Varighet:

11-15 timer t/r Turtagrø.

Nivå:

Krevende. Turen innebærer klatring på grad 3-4, og krever dermed forholdsvis lite klatreerfaring. Derimot er det en lang tur med over 1600 høydemeter i ulendt terreng. Husk at vi skal helt ned igjen også. Normalt god fysisk form er dermed en forutsetning for å gjennomføre turen.

Ta kontakt dersom du er usikker på om du har tilstrekkelige ferdigheter/form. Vi tilbyr også et introduksjonskurs på Turtagrø, som ofte taes dagen i forveien (se kurs).

Fjellvant
Utholdenhet
Klatreerfaring

Fullstendig utstyrsliste finner du her

Når du pakker sekken hjemme før avreise, må du ta med klær og utstyr for vinterforhold. Dagstursekken pakkes endelig kvelden før bestigningen, i samråd med guiden. Utstyr du må ta med:

 • fjellstøvler med kraftig såle
 • vind- og vanntett skallbekledning
 • isolerende genser/jakke
 • ekstra tynn ulltrøye
 • stillongs
 • 1 par varme votter eller hansker + 1 par tynne hansker (til klatringen)
 • lue som kan brukes under hjelm
 • solid nistepakke
 • snacks til å ha i lommen
 • to vannflasker, á 1 liter

Tindeguide låner gratis ut klatresele, hjelm, samt stegjern og isøks dersom det trengs. Vi har selvfølgelig det som trengs av tau, sikringsmidler og annet klatreutstyr. Har du eget utstyr som du kjenner godt, benytt det gjerne.

Er vi garantert å fullføre hele ryggtraversen?

Skagastølsryggen er en krevende tur med få retur/bail-punkter. Det stilles derfor større krav værforholdene på denne turen, i forhold til normalveien på Storen. 

Er klatringen vanskelig?

Teknisk sett er klatringen ikke veldig vanskelig. Vi har guidet en 11-åring til topps. De fleste anstrenger seg nok mest pga. luftige passasjer.

Dersom det er dårlig værmelding og åpenbart ikke mulig å toppe ut, får vi byttet dag eller pengene tilbake da?

Dersom værmeldingen er så dårlig at fører ikke mener det er forsvarlig å starte på Storen-turen, så vil fører tilby en annen tur/aktivitet. Dersom langtidsværmeldingen også er dårlig, prøver vi å flytte dag dersom det er mulig. Se ellers våre vilkår for påmelding og deltagelse.

1/2 dags innføringskurs gir deg mer overskudd på turen

Innføringskurs i klatring?

Et innføringskurs i klatring kan gjøre turen mer innholdsrik, fordi du vil ha bedre overskudd og mer "roen" når vi starter klatringen. Trolig vil du lære mer av fjellføreren også dersom dere i ro og mak har fiklet med karabinere og kamkiler dagen i forveien. 4 timers grunnopplæring til kr 1500,- for to personer som skal på føringstur.

ANDRE TURER

Turer

Service-Commodity Goods Continuum Business services are a recognisable subset of Economic services, and share their characteristics. The essential difference is that Business are concerned about the building of Service Systems in order to deliver value to their customers and to act in the roles of Service Provider and Service Consumer. Service Specification Most products fall …

TOPPTUR MED GUIDE Bli med en lokalkjent heltidsguide på en topptur skreddersydd for deg og snøforholdene den aktuelle dagen. En topptur med sertifisert guide er lærerikt, det er trygt, og det øker sjansene for at du og din gruppe får den beste skiopplevelsen. Voss er det perfekte utganspunkt for en topptur med guide – fjellbygda …

PRAKTISK INFO Pris:  Pris inkluderer guiding, overnatting m/sengetøy, fjellmiddag, frokost, returtransport. 4-6 deltakere per guide. Fra kr ,- per person (kommer i oktober-18) Varighet: Todagers topptur, med èn overnatting på nyrestaurert stølshytte. Sesong: April og Mai. Åpne turer 2019: 26-28. april 30. april – 2. mai 3-5. mai Nivå: Middels. Terrenget langs ruta er variert og …

PRAKTISK INFO Pris/dag:  Be om pris. 4-6 deltakere per guide. Sesong: Mars, april, mai. Nivå: Vi skreddersyr lengde og varighet på turene etter ditt ønske, enten du er nybegynner, litt erfaren eller viderekommen. Dato: Kontakt oss for dato. Utstyr: Alpine turski (randonee), telemark eller splitboard, med tilpassede feller. 30-40 L sekk. Kameratredningsutstyr snøskredredning er inkludert i …