Toppturkurs (2 dager)

Toppturen fra A-Å. Dette er kurset for deg som vil lære om gode veivalg, skiteknikk, snøskred og trygg ferdsel i vinterfjellet. Deltakelse krever lite forkunnskaper.

Meld på her

Fra dato til dato

Type kurs

Antall deltakere du vil melde på

Har du eget kameratredningsutstyr (hvis ja, kryss av)?

Melding

Ditt navn (påkrevet)

E-post (påkrevet)

Din postadresse (påkrevet)


PRAKTISK INFO
Pris: 

Kr 1600,- deltaker/dag. Minimum 4 deltakere. Kost og losji er ikke inkludert.

Sesong:

Desember til mai.

Nivå:

Nybegynner.

Åpne kurs 2018:

På forespørsel.

Utstyr:

Alpine turski (randonee), telemark eller splitboard, med tilpassede feller. Kameratredningsutstyr kan leies for 50,- dag/del.

Anbefalt litteratur:

varsom.no/Snoskred/Skredskolen/

 


Kurstema:

TOPPTURWORKSHOP

Første dag møtes vi til en uformell toppturworkshop - vi blir kjent uten anorakk og goggles - der rammene for kurset settes. Det blir foredrag om snøskred, samt utstyrsgjennomgang og hva man minimum 'bør ha i sekken'. Workshopen tar ca. tre timer, resten av helgen foregår til fjells.

TIPS OG TRIKS

Skiteknikk - kick-turns - feller som klabber - riktig lengde på teleskopstavene - bruk av snøskredvarselet - kart og navigering - måling av bratthet - riktig innstilling av bindinger - feller som ikke sitter på - osv. Lær deg tjuvtriksa, og du får garantert en enda bedre toppturopplevelse!

SKREDLÆRE

Hva er skredterreng? Og hvor står vi trygt? Med grunnleggende kjennskap til terrengformer og gode ferdselsrutiner kan man redusere risiko betraktelig. Adferd-temaet tar også opp utfordringer 'en vennegjengen på topptur' står ovenfor - har de ulike individene i en gruppe egentlig samme risikoaksept?

KAMERATREDNING

Kameratredning blir gjennomgått i sin helhet (teknikker for søk med elektronisk sender/mottaker, sonding med søkestang og utgraving), men hovedfokus på kurset er det preventive - å unngå å bli tatt i snøskred.