2,5 DAGERS VIDEREGÅENDE SKREDKURS

Kurset gir formell kompetanse i REGOBS.NO

VÅRT VIDEREGÅENDE SKREDKURS LÆRER DEG Å VURDERE SKREDFARE LOKALT OG GIR DEG METODER FOR Å TA OBJEKTIVE BESLUTNINGER!
Dette 2,5 dagers videregående skredkurset inneholder en teorikveld, samt to hele kursdager med praktisk læring på skitur i fjellet. Kursinnholdet og den pedagogiske rammen på kurset er formet av våre erfarne instruktører, og i tillegg har vi tatt med oss tilbakemeldinger fra over 300 tidligere kursdeltakere fra de siste år.
Teorikvelden gir deg en oversikt over snøskredproblematikk generelt, samt bruk av snøskredvarselet og regobs.no. De to hele dagene foregår primært til fjells, men vi har også et par kortere sesjoner med teori og gruppeøvelser underveis i kurset.
Har du et ønske om å bli bedre på å vurdere snøstabilitet og skredfare, eller planer om å bygge kompetanse i forhold til videre utdanning, -da er dette kurset for deg. Deltakelse på kurset krever at du har grunnleggende skredkurs eller tilsvarende erfaring.
INKLUDERT I KURSET:
  • Gratis leie av kameratredningsutstyr (elektronisk sender/mottaker (skredsøker), søkestang og spade).
  • Rabatt på leie av toppturski, feller, støvler og staver.
  • Skredøvelse på vår mobile skredsøkerbane.
  • Håndplukkede instruktører med høy kompetanse og lang erfaring.
IKKE INKLUDERT:
  • Reiseforsikring.
  • Reise, kost og losji (vi har noe samarbeid med overnattingssteder - ta kontakt og vi hjelper deg med å finne rimelig overnatting).
  • Bekledning, sekk og øvrig utrustning (vi har litt bekledning og noen sekker for gratis utlån, så ta kontakt i stedet for å kjøpe nytt).
VÅRE KURSINSTRUKTØRER:
Vi har strenge krav til kursholders formelle kvalifikasjoner og på våre kurs bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere, eller vegledere som er under utdanning i Nortind, eller skredkursinstruktører utdannet gjennom Norsk Fjellsportforum (NF). Tindeguide AS er godkjent som arrangør på høyeste nivå i NF (nivå 2), og vi utdanner også kommende skredkursinstruktører.
Tindevegleder

SESONG

Vi setter normalt opp kurs i perioden Desember til Mars. Gjennom sesongen holder vi i tillegg mange private/lukkede kurs for vennegjenger, hyttenaboer og bedrifter. Ta kontakt for et skreddersydd opplegg. Vi kommer gjerne dit dere ønsker.

PRIS

Pris kan variere, se nettbutikk under for bestilling og tilgjengelighet.

NIVÅ 3/5 krevende
Kurset er ikke mer fysisk krevende enn våre andre kurs. Det anbefales at du har grunnleggende kunnskap om snøskred, som du f.eks. får ved et grunnleggende skredkurs.

VARIGHET
1 kveld og 2 dager, dvs. 3 timer første kveld og ca. 7-8 timer per hele dag.

ANBEFALT LITTERATUR

varsom.no/Snoskred/Skredskolen/

Skikompis av C.L. Nes

Skredfare av M. Landrø og A. Hansson

Bruk av regobs.no

BESTILL DITT KURS HER:

TILBAKEMELDINGER:

.

ANDRE KURS: