2,5 DAGERS GRUNNLEGGENDE SKREDKURS

ET GRUNNLEGGENDE SKREDKURS GIR DEG KUNNSKAP TIL Å TA EGNE OG TRYGGE VALG PÅ SKITUR!
Et 2,5 dagers grunnleggende skredkurs inneholder en teorikveld, samt to hele kursdager med praktisk læring på topptur. Kursinnholdet og den pedagogiske rammen på kurset er formet av våre erfarne instruktører, og i tillegg har vi tatt med oss tilbakemeldinger fra over 300 tidligere kursdeltakere fra de siste år.
Teorikvelden gir deg en oversikt over snøskredproblematikk generelt, og de to praktiske dagene sikrer deg konkret læring som er lett gjenkjennelig fra siuasjoner på egentur. Slike situasjoner kan være usikkerhet i vurdering av terreng, hva er beste veivalg, og ikke minst den gruppedynamikken som ofte oppstår i en vennegjeng på skitur - det er ofte råskinnet på ski som tar de fleste valgene??
Bli med på kurs og skaff deg egen kunnskap slik at du kan ta egne beslutninger om, og for, din egen sikkerhet. Deltakelse på dette snøskredkurset krever ingen formelle forkunnskaper, men det er en fordel om du har erfaring med topptur eller har tatt et toppturkurs tidligere.
INKLUDERT I KURSET:
  • Gratis leie av kameratredningsutstyr (elektronisk sender/mottaker (skredsøker), søkestang og spade).
  • Rabatt på leie av toppturski, feller, støvler og staver.
  • Skredøvelse på vår mobile skredsøkerbane.
  • Håndplukkede instruktører med høy kompetanse og lang erfaring.
IKKE INKLUDERT:
  • Reiseforsikring.
  • Reise, kost og losji (vi har noe samarbeid med overnattingssteder - ta kontakt og vi hjelper deg med å finne rimelig overnatting).
  • Bekledning, sekk og øvrig utrustning (vi har litt bekledning og noen sekker for gratis utlån, så ta kontakt i stedet for å kjøpe nytt).
VÅRE KURSINSTRUKTØRER:
Vi har strenge krav til kursholders formelle kvalifikasjoner og på våre kurs bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere, eller vegledere som er under utdanning i Nortind, eller skredkursinstruktører utdannet gjennom Norsk Fjellsportforum (NF). Tindeguide AS er godkjent som arrangør på høyeste nivå i NF (nivå 2), og vi utdanner også kommende skredkursinstruktører.
Tindevegleder

SESONG

Vi setter normalt opp kurs i perioden Desember til Mars. Gjennom sesongen holder vi i tillegg mange private/lukkede kurs for vennegjenger, hyttenaboer og bedrifter. Ta kontakt for et skreddersydd opplegg. Vi kommer gjerne dit dere ønsker.

PRIS

Pris kan variere, se nettbutikk under for bestilling og tilgjengelighet.

NIVÅ 2/5 krevende
Kurset passer for alle, men dersom du er helt fersk vil du trolig ha bedre utbytte av et toppturkurs. Det kreves "vanlig" fysisk form. Under kurset går vi korte toppturer, dvs. mellom 400 - 800 høydemeter per dag.

VARIGHET
1 kveld og 2 dager, dvs. 3 timer første kveld og ca. 7-8 timer per hele dag.

BESTILL DITT KURS HER:

TILBAKEMELDINGER:

.

ANDRE KURS: