Grunnkurs fjellklatring (16t)

Velkommen på Tindeguide sitt grunnleggende fjellklatrekurs. For å delta på kurset må du ha minimum brattkort, noe erfaring med uteklatring anbefales. Kurset gir deg en grundig innføring i klatring på egne sikringer over flere taulengder.

Velkommen på fjellklatrekurs - tindesporten gir utrolig fine turopplevelser!

Klatrekurs er for deg som har brattkort og noe klatreerfaring, og som ønsker å ta steget til klatring på egne sikringer (kileklatring). I to intensive dager lærer du om grunnleggende sikkerhet, om utstyrets begrensninger og muligheter(!), og om ulike klatreteknikker.

Under kurset får du grundig innføring i bruk av naturlige sikringsmidler, slik at du allerede under kurset får god fremgang. Vi skal også gjøre flere øvelser parvis slik at dere raskt oppnår mestring og blir trygge i håndverket. I tillegg blir du kjent med de andre deltakere på kurset, og trivselfaktoren skal være høy! Dette er en kjempefin anledning til å skaffe seg turkamerater i tindesporten.

Dette kurset er for de som allerede har skaffet seg noe klatreerfaring både fra innendørsklatring og uteklatring.

Minimumsalder 16 år.

Deltakeren introduseres til klatreutstyr og klatremetoder. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å sette standplass og mellomforankringer. Du skal være i stand til å klatre flertaulengders klatreruter etter endt kurs.

Instruktørenes kvalifikasjoner
Kurset holdes av internasjonalt sertifisert fjellfører med 20 års klatreerfaring.
SESONG
Tindeguide gir kurs på forespørsel i perioden Mai-Oktober. Se oppsatte kurs lenger ned på siden.

PRIS
Kr 3400,- per pers.
Min 3 deltakere, maks 4.

NIVÅ 2/5 lett
Du må ha brattkort eller tilsvarende erfaring, samt erfaring fra klatring på led utendørs. Aldersgrense 16 år.

VARIGHET
16 timer.

STED
Kurslokalitet vil variere. Kurset kan gis på Voss, men vi kommer gjerne dit du bor også dersom dere er en vennegjeng på 4 stk. 

VELG KURSDATO OG BESTILL NÅ

SE OGSÅ: