2,5 DAGERS FRIKJØRINGSKURS

KURSET FOR DEG SOM VIL TA KONTROLL OVER SKIENE UTENFOR LØYPENE!

Dette 2,5 dagers frikjøringskurset er ikke et ekstremkurs der man lærer å hoppe utfor høye stup - dette kurset er for deg som ønsker å bli bedre på ski utenfor preparerte løyper, på all slags typer snø. På kurset bruker vi skiheis, men du må også ha skifeller slik at vi kan bruke alle mulighetene til å finne urørt snø.
Kurset starter med kveldskjøring i heisanlegget første kveld. Her blir det øvelser med grunnleggende skiteknikk i preparerte løyper. De to neste dagene veksler vi mellom å kjøre på ski i løssnø og i preparerte løyper. Dette er først og fremst et kurs med fokus på skiteknikk og skikjøring utenfor preparert løype, men vi skal også innom helt basic kunnskap om snøskred, vurdering av terreng og veivalg, skredvarselet, og litt kameratredning.

Ønsker du å bli bedre på ski, samt i tillegg lære litt om topptur og bittelitt om snøskred - da er dette kurset for deg!

Foto:Tor-Einar Wahl

INKLUDERT I KURSET:
  • Gratis leie av kameratredningsutstyr (elektronisk sender/mottaker (skredsøker), søkestang og spade).
  • Rabatt på leie av lette frikjøringski, feller, støvler og staver.
  • Skredøvelse på vår mobile skredsøkerbane.
  • Håndplukkede instruktører med høy kompetanse og lang erfaring.

IKKE INKLUDERT:
  • Heiskort
  • Reiseforsikring
  • Reise, kost og losji (vi har noe samarbeid med overnattingssteder - ta kontakt og vi hjelper deg med å finne rimelig overnatting).
  • Bekledning, sekk og øvrig utrustning (vi har litt bekledning og noen sekker for gratis utlån, så ta kontakt i stedet for å kjøpe nytt).

VÅRE KURSINSTRUKTØRER:
Vi har strenge krav til kursholders formelle kvalifikasjoner og på våre kurs bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere, eller vegledere som er under utdanning i Nortind, eller skredkursinstruktører utdannet gjennom Norsk Fjellsportforum (NF). Tindeguide AS er godkjent som arrangør på høyeste nivå i NF (nivå 2), og vi utdanner også kommende skredkursinstruktører.

Tindevegleder

SESONG

Vi setter normalt opp kurs i perioden Desember til Mars. Gjennom sesongen holder vi i tillegg mange private/lukkede kurs for vennegjenger, hyttenaboer og bedrifter. Ta kontakt for et skreddersydd opplegg. Vi kommer gjerne dit dere ønsker.

PRIS

Pris kan variere, se nettbutikk under for bestilling og tilgjengelighet.

NIVÅ 3/5 krevende
Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på kurset, men det er en fordel om du har (i) drevet noe heisbasert skikjøring fra før, eller (ii) har gått noen toppturer. Sjekk gjerne ut våre toppturkurs om du er usikker, eller ta kontakt med oss for en prat.

VARIGHET
1 kveld og 2 dager, dvs. 3 timer første kveld og ca. 7-8 timer per hele dag.

ANBEFALT LITTERATUR

Skikompis av C.L. Nes

TILBAKEMELDINGER:

.

ANDRE KURS: