';

Toppturen fra A til Å

-for deg som vil lære om gode veivalg, skiteknikk, snøskred og trygg ferdsel i vinterfjellet. Deltagelse krever lite forkunnskaper.

KURSET INNEHOLDER:

TOPPTURWORKSHOP

Første kveld møtes vi til en uformell toppturworkshop - vi blir kjent uten anorakk og goggles - der rammene for kurset settes. Det blir foredrag om snøskred, samt utstyrsgjennomgang og hva man minimum 'bør ha i sekken'. Workshopen tar ca. tre timer, resten av helgen foregår til fjells.

TIPS OG TRIKS

Skiteknikk - kick-turns - feller som klabber - riktig lengde på teleskopstavene - bruk av snøskredvarselet - kart og navigering - måling av bratthet - riktig innstilling av bindinger - feller som ikke sitter på - osv. Lær deg tjuvtriksa, og du får garantert en enda bedre toppturopplevelse!

TERRENG OG ADFERD

Hva er skredterreng? Og hvor står vi trygt? Med grunnleggende kjennskap til terrengformer og gode ferdselsrutiner kan man redusere risiko betraktelig. Adferd-temaet tar også opp utfordringer 'en vennegjengen på topptur' står ovenfor - har de ulike individene i en gruppe egentlig samme risikoaksept?

KAMERATREDNING

Kameratredning blir gjennomgått i sin helhet (teknikker for søk med elektronisk sender/mottaker, sonding med søkestang og utgraving), men hovedfokus på kurset er det preventive - å unngå å bli tatt i snøskred.

TOPPTURKURS VINTEREN 16/17:

SAUDA

3-5. Mars

PRAKTISK INFO

KURSAVGIFT

3100,- kr pr. person (minimum 4 deltagere). Kursavgift inkluderer gratis leie av elektronisk sender/mottaker, spade og søkestang.

VARIGHET

En kveld (ca. 19-22) og to dager (ca. 8-16).

UTSTYR

Alpine turski (rando), telemarkski, eller snøbrett m/feller; sekk m/klær og mat for en dag i vinterfjellet; speilkompass eller klinometer-app på smarttelefon; kart i målestokk 1:50 000.

ANBEFALT LITTERATUR

varsom.no/Snoskred/Skredskolen/; Skikompis av C.L. Nes; Skredfare av M. Landrø og A. Hansson.

SE OGSÅ: